Ravintolisä on pieninä annoksina, kuten tabletteina, nautittava elintarvike, jonka tarkoituksena on täydentää ruokavaliota. Ravintolisä voi sisältää esimerkiksi vitamiineja tai kivennäisaineita. Ravintolisät eivät korvaa terveellistä ruokavaliota.
DeviSol Drops on D3-vitamiinia sisältävä öljypohjainen tippavalmiste, joka soveltuu päivittäisen D-vitamiinin saannin varmistamiseen vauvaiästä lähtien. Suositeltava vuorokausiannos:
Lapsille 1–5 tippaa neuvolan ohjeiden mukaisesti. Aikuisille 5 tippaa. Annostellaan lusikalla tai sekoitettuna ruokaan tai juomaan. Päiväannos sisältää 2–10 mikrog* D3-vitamiinia. *40–200 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta. Ei sisällä säilöntä-, väri- tai aromiaineita. Säilyy huoneenlämmössä myös avaamisen jälkeen. Pullossa noin 66 täyttä vuorokausiannosta vastaten noin 330 tippaa.
DeviSol Drops on D3-vitamiinia sisältävä öljypohjainen tippavalmiste, joka soveltuu päivittäisen D-vitamiinin saannin varmistamiseen vauvaiästä lähtien. Helppo annostella lusikalla tai sekoittaa ruokaan tai juomaan. Täysin makuaineettomat DeviSol-tipat voi sekoittaa joko kuumaan tai kylmään ruokaan tai juomaan. Ei sisällä säilöntä-, väri- tai aromiaineita. Säilyy huoneenlämmössä myös avaamisen jälkeen. Suositeltu päiväannos on 1-5 tippaa eli 2-10 mikrogrammaa.
Käyttöaiheet: Päivittäisen D-vitamiinin saannin varmistaminen.
Annostus: Yksi tippa sisältää 2 mikrog hyvin imeytyvää D3-vitamiinia. Suositeltu päiväannos on 1-5 tippaa eli 2-10 mikrog. Pullosta tulee n. 66 annosta (laskettu 10 mikrogramman päivittäisen annostuksen mukaan), 330 tippaa.
Säilytys: Säilyy huoneenlämmössä, myös avattuna. Neutraalin makuiset tipat on helppo annostella lusikalla tai sekoittaa kylmään tai kuumaan ruokaan tai juomaan.
Koostumus: MCT-öljy (RSPO-sertifioitu palmuydinöljy), kolekalsiferoli(D3)valmiste, hapettumisenestoaine (alfatokoferoli).
Pakkaukset: DeviSol Drops 10 ml ja 20ml. 10ml=n. 66 täyttä annosta/ 330 tippaa.
Tuotteessa käytetty öljy on vastuullisesti tuotettua, RSPO-sertfioitua palmuöljyä. WWF suosittelee RSPO-sertifikaattia.
RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) on kehittänyt kestävän öljypalmutuotannon kriteerit ja periaatteet, joiden mukainen viljely estää tuotannon kielteiset vaikutukset, kuten arvokkaiden sademetsien tuhoamisen. Kestävän palmuöljyn tuotannon kriteereitä ovat RSPO:n mukaisesti läpinäkyvyys, ympäristövastuu ja luonnon monimuotoisuuden suojelu, uusien viljelmien vastuullinen kehittäminen sekä velvoite jatkuvaan toiminnan parantamiseen ja taloudelliseen kestävyyteen pitkällä tähtäimellä. Käytännön tasolla tämä tarkoittaa mm. sitä, että plantaaseilla on ympäristönhoitosuunnitelmat, tulta ei käytetä plantaasialueen raivaukseen, työntekijöillä on oikeus järjestäytyä, arvokkaita luonnonmetsiä ei hakata ja maan omistukseen ja käyttöön liittyvät kysymykset on ratkaistu.
Ravintolisä